KIEM

KIEM is het circulair kennis- en productiecentrum van Bos en Lommer. Met KIEM zetten we ons in om primair de kinderen, maar ook de volwassen bewoners, van Amsterdam-West, te laten ontdekken wat de natuur ons brengt. Door middel van educatie en via het ontwikkelen van kleinschalige productie, waardoor precessen van groei, bloei en verval zichtbaar worden. Hiernaast hebben we aandacht voor klimaatverandering en de kracht van de elementen zon, wind water en vuur.

De natuur onderzoeken

Als ware verkenners en uitvinders gaan we op zoek naar de geheimen van de natuur.

De herwaardering van de natuur.

Bij KIEM staat verwondering centraal. Kinderen (en volwassenen) zich laten verwonderen over de opbouwende, maar ook afbrekende kracht van de natuur. Bestaat afval in de natuur? Kan je koken op zonlicht? Welk "onkruid" naast de weg kan je eten? Waar gaat water heen als het te hard regent? Al deze vragen gaan we samen met de kinderen onderzoeken. 

KIEM Lokaal

KIEM Lokaal is het ouder-en Kind inloop cafe. Waarbij kinderen kunnen spelen met houten speelgoed, hun eigen kiemen kweken, een smoothie op de shakefiets kunnen shaken en ouders heerlijke koffie, thee en biologische snacks kunnen eten.
Lees meer

De duurzame keet

De duurzame keet of "off-grid keet" is een omgebouwde schaftkeet. Hierin is alles te leren over zonne-energie, isoleren met wol, regenwater opvangen en filteren en meer.
Lees meer

Compost-project

Sinds november 2022 kunnen buurtbewoners hun groente en fruit afval bij de wijkboerderij komen brengen. In de drie grote groene tumblers wordt het snel tot voedingrijk compost gevorm. Zo redden we honderden kilo's groente en fruit van de restafval hoop.
Lees meer

Vergroening parkeerplaats

In opdracht van de gemeente zijn we samen met de buurtbewoners bezig met een nieuwe invullen zoeken voor de parkeerplaats naast het Wachterliedpaviljoen.
Lees meer

Educatieve speurtochten

Doormiddel van "verwonder-kaarten" kunnen kinderen zelf op onderzoek gaan in het plantsoen. Zo kunnen ze leren over de bomen in het plantsoen of hoe de natuur omgaat met "afval".
Lees meer

Moestuinbakken in het plantsoen

In het plantsoen zijn moestuinbakken geplaatst waar we smaakmakers laten groeien voor bij KIEM lokaal.

KIEM in foto's

© 2023 Stichting Thuismakers Collectief