De Thuismakers Collectie

Valeska Peschke – Instant Home

PROJECTVOORSTEL

Staat open voor jouw ideeën en suggesties! Wil je bijdragen aan het ontwikkelen van deze collectie? Neem contact met ons op.

 

 

Welke middelen heb je nodig voor een ‘instant’ thuisgevoel? Thuismakers Collectief ontwikkelt en verspreidt de Thuismakers Collectie; van uitvouwende stoelen tot kaartspellen, van voetenbankjes tot wegwerp fotolijsten.

De Thuismakers Collectie bestaat uit objecten die gedragscues geven; neem plaats, maak het jezelf gemakkelijk, maak je deze plek tijdelijk eigen. Uiteraard zit er een grens aan “doen alsof je thuis bent”, maar uit onze gesprekken over thuisgevoel blijkt dat er maar weinig nodig is om je op je gemak en plek te voelen – zónder hier anderen mee in de weg te zitten.

Het ultieme recept voor een instant ’thuisgevoel’ (voor zover deze bestaat) is natuurlijk voor ons ook nog een raadsel. Zo loopt de ontwikkeling van de Thuismakers Collectie parallel aan onze onderzoeksprojecten. In elk geval zal de collectie bestaan uit objecten in de (semi-)openbare ruimte die uitnodigen tot personaliseren, terugtrekken of juist contact leggen. Het kunnen objecten zijn met directe referentie aan een huiselijke sfeer, als een boek, schemerlamp, vloerkleed of gordijn, maar we denken juist ook aan voorwerpen die ieder op zijn eigen manier, en volgens zijn eigen idee van thuis, kan interpreteren en gebruiken.

Heb je suggesties voor ‘instant’ thuisgevoel objecten? Ontwerpideeën? Of wil je gewoon meedenken over dit project?
Neem contact met ons op

Leave a Reply

*