Wijkboerderij Wachterlied

Wijkboerderij Wachterlied heeft - naast een goede verzorging van de op de boerderij woonachtige dieren - tot doel om ervoor zorgen dat stadsbewoners vertrouwd raken en leren omgaan met boerderijdieren en sinds 2021 is de wijkboerderij een belangrijk onderdeel van het KIEM concept. Met de buurtmoestuin, de duurzame keet en het inleverpunt voor compost is dit het hart van het circulaire kennis en productiecentrum: "KIEM".

Leren over dier en natuur

Educatie

Educatie is een belangrijke pijler van het beleid van Wijkboerderij Wachterlied. We willen een circulair kennis- en productiecentrum zijn waarin Wijkboerderij Wachterlied, buurthuis het Wachterliedpaviljoen, de speeltuin, het speelveld, het plein en de voormalige parkeerplaats aan de Reinaert de Vosstraat een duurzame groene oase in Amsterdam West zijn, waar de bewoners van Bos- en Lommer zich mede-eigenaar van voelen.

De duurzame keet

De duurzame keet of "off-grid keet" is een omgebouwde schaftkeet. Hierin is alles te leren over zonne-energie, isoleren met wol, regenwater opvangen en filteren en meer.
Lees meer

Compost-project

Sinds november 2022 kunnen buurtbewoners hun groente en fruit afval bij de wijkboerderij komen brengen. In de drie grote groene tumblers wordt het snel tot voedingrijk compost gevorm. Zo redden we honderden kilo's groente en fruit van de restafval hoop.
Lees meer

Moestuin

Samen met de buurtkinderen van "Kidslab" hebben we een moestuin ontworpen die volgens de principes van de permacultuur ontwikkeld is. Buurtbewoners zijn betrokken bij het onderhoud van de moestuin.

Wijkboerderij Wachterlied in foto's

© 2023 Stichting Thuismakers Collectief